042-15 14 70
Ring oss:
kontakta oss
Kontakta oss

Småsäcksfyllning av dekorsten

Manuell småsäcksfyllare för ventilsäck med sten och grus
Semiautomatisk ventilsäcksfyllare med bandmatning hanterar fraktioner från 0-30mm
tippficka för sten, grus och sand
4m3 lastficka för sten, sand och grus med integrerad bulktransportör.
Komplett linje med småsäcksfyllare för ventilsäck och dekorsten
Anpassad layout med utrymmesbesparing och genomföring genom vägg.
Kapslad bandtransportör
Helkapslad bandtransportör med flexowellkanter
robotpalleterare för småsäck
Robotpalleterare för småsäck
KundBulkhanterare i västsverige
Komplett produktionslinje med manuella inslag

Manuell småsäcksfyllare för dekorsten

Omlastning från hjullastare till färdig 25kg säck

Planer på en manuell småsäcksfyllare hade funnits hos vår kund i ett antal år då de upplevde variationer i kvaliten på de säckar som deras legopackare levererade. Typexempel på ett dagligt problem har varit dåliga svetsar och säckar som gick sönder med returer som följd.

Till slut togs beslutet att ta steget från att få sin produkt legopackad till att sköta det i egen regi. Men tröskeln till en säckfyllning upplevdes som väldigt hög.

PEAL presenterade en framtidssäkrad och överkomlig lösning som, komplett med lastficka, transportband och säckfyllare samt anpassad för att hantera kundens många olika stenfraktioner och material, var exakt den nivå kunden sökte.

Manuell småsäcksfyllare för många olika material

Det är ofta ett problem för att kunna ta steget in att packa sitt eget material. En specialiserad säckfyllare som klarar många olika material är helt enkelt en för stor kapitalinvestering, men med semiautomatiska funktioner har PEALs OM100 ändå möjlighet att nå en bra price/performance-ratio för alla materialen.

Grunden är PEAL OM100 som vi har utrustat med fyllrör för ventilsäck och med frekvensomvadlad bandmatning. Den PLC-styrda vågmodulen styr bandhastigheten för grov och finmatning vilket ger en noggrann och exakt uppvägning.

Helintegrerad lastficka med bandmatning

Lastfickan rymmer fyra kubik och matar en kupad bandtransportör med rullställ som i sin tur matar en mindre, plan bandtransportör med flexowellkanter som monteras genom kundens vägg.

Bandtransportörerna som matar säckfyllaren och sköter doseringen i säckfyllaren under buffertbehållaren är alla exakt anpassade för projektet och konstruerade in-house hos PEAL för att passa de rådande förhållandena hos kunden samt passa ett brett spann av material från blöt sand till 30mm vass dekorsten.

 

Redo för helautomatisk palletering

Hela linjen är anpassad och förberedd för en framtid där man går från manuell palletering till automatiserad palletering och PEALs robotsystem med Okurarobot och manuell pallhantering matchar kapaciteten perfekt.